Adás-Vétel
2016. október 01. írta: páfrányproject

Adás-Vétel

penz.jpg

Megígértem, hogy a vásárlásról is fogok írni, hát most megteszem.

12 millió forintunk van, amit az ingatlanba fektethetünk. 16 millió forint az eladási ára, és 8 millió forint a befejezés, így kis fejszámolás után kiderülhet, hogy 12 millió forintra van szükségünk.

Ez nem könnyű feladat, mivel a ház jelenleg nyaraló besorolású (hiába lesz lakóház, amikor elkészül), illetve még az sem, hiszen mostani állapotában nem lakható. Tulajdonképpen meg vagyunk lőve, mert a bankok bizony ezt az átmeneti állapotot nem kultiválják. Két helyről is ki lettünk paterolva, egyedül az ERSTE Bank mondta, hogy OK lehet. A bruttónk amúgy rendben van, nem ezen fog múlni a dolog, hanem a banki fejeseken és az értékbecslőn. Nem szeretem ezt a dolgot. Nagyon nem.

A lakásunk eladása is folyamatban van, ott is banki segítség lesz, szóval még minimum két hónap az is, de a két ügylet tud párhuzamosan haladni. Megtakarításokban, banki ügyletekben van segítségünk Márti személyében, ez sokat levesz a vállunkról, javaslom mindenkinek a megtakarítási szakértőket, mert ezek a beszélgetések segítenek sokkal tudatosabban tervezni a jövőt.

Az építészünk október 15. körül nekilát a tervek átalakításának, és ha minden jól megy, január végén megkezdődhet a munka. Innen számolva még körülbelül négy hónapot kell várnunk, hogy birtokba vehessük a házat, szóval tavasszal, nyár elején remélhetőleg már ott élvezzük majd a napsütést. De addig még rengeteg idő és feladat vár ránk, ami egyrészről nagyon izgalmas, másrészről tök para.

A bejegyzés trackback címe:

https://pafranyproject.blog.hu/api/trackback/id/tr4711756125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balra furán biccentő denevér 2016.10.04. 11:22:37

Nem sokára ott kávézunk a konyhátokban a tavaszi napsütésben!!!
süti beállítások módosítása