Konyha
2016. szeptember 15. írta: páfrányproject

Konyha

 

 

Azt hiszem, ez lesz otthonunk csúcspontja! Bejössz és ezt látod! Fehér falak, konyhabútor, székek, szekrények, finom, világos fa mintájú burkolat. Tiszta, mint a patyolat! Aztán ott lesz a hatalmas teraszajtó (fal), aminek a kerete, (ahogy az összes nyílászáróé) sötétbarna, kis vöröses árnyalattal. Na, ez nem passzol bele a fehér kis világomba, de ügyesen megideologizáltam, így azt kell, hogy mondjam, szuper lesz így is.

Az érv így szól: az egész lakás világos, fehér alapszínű. Az ablakok, ajtók azok, amik kapcsolatot teremtenek a  kerttel. Domináns színükkel kvázi képkeretként emelik ki a kilátást. Na milyen?

A házban padlófűtés és kandalló is lesz, mindegyik a maga kategóriájában a legcsodásabb. Nincs is szebb hóesést nézve a pattogó tűz hangjára relexálni! A fa hatású kerámia burkolat a színének és a padlófűtésnek köszönhetően kellemes meleg hangulatot fog árasztani. Nem vagyok híve a hidegburkolatnak a nappaliban, oda jobban illik egy jó kis hajópadló, de olyan nyitott lesz a tér, és úgy szeretném, ha ezt semmi sem törné meg, hogy azt gondolom, az ilyen tipusú csempe tökéletes kompromisszum ebben az esetben. Egy fajta taposó fut majd végig az egész alsó szinten, még csak küszöbökkel sem szeretém elválasztani a tereket. Sőt mi több! A tervem az, hogy olyan anyagot választok, aminek van fagyálló, csúszás mentes változata is, így a ház optikailag folytatódhat tovább a teraszon. Ezek az apró részletek teszik az összképet igazán kiforrottá, miközben maga a tér modern és letisztult marad. Hiába! Az ördög a részletekben rejlik!

Hogy a család munka közben is együtt maradhasson, az asztali számítógépet a konyhában helyezem el, úgy, hogy az ott helyet foglaló a kertre láthasson rá. A fal mentén pedig könyvespolc fut majd végig, mert könyvből bizony nincs hiány...

Apropó, térélmény! Az alsó szint belmagassága 260 cm. Nekem kissé alacsony, de mivel a tetőtérben holttér van, ami pont végigfut a konyha fölött, így megkockáztatom, meg lehet nyitni a mennyezetet és ezzel megemelni a belmagasságot, és lehetőség lesz beépíteni egy remek kis tetőablakot is, ami segít majd bevilágítani a talán egy picit sötétebb nappali területét. Van az a pénz gondolom.

                                     

                                     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pafranyproject.blog.hu/api/trackback/id/tr4511711319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása