Előszoba
2016. szeptember 15. írta: páfrányproject

Előszoba

 


Az előszoba elhelyezkedése esetünkben azon múlik, hogy a ház telekhez való beépítettsége engedi-e ezt, de legyünk pozitívak, minden megoldható, házon kívül lesz!

Persze így is van egy kis baki, mert bár már van egy bejárati ajtó, mégis másik kettőt is be kell raknunk, hogy elölről és hátulról is megközelíthető legyen az objektum. Aztán van még egy szösszenet! Ha kivisszük az előszobát  félő, hogy beárnyékolja majd a nappalit. Én azt mondom, valamit valamiért. Elég nagy az az ablak, és ha kiirtjuk előle a növényzet egy részét, talán világos tud maradni.

 

Mind egyetértünk abban, hogy az előszoba az első benyomás színtere, így elképesztően fontos helyszíne a lakásnak. Megannyi Pinterestes előszoba megtekintése után arra a következtetésre jutottam, hogy ezeknek a tereknek valószínűleg van egy elő-elő szobájuk is, mert látképüket, még véletlenül sem csúfítja el egy kabát, vagy koszos cipő! Dicséretes, de a valóság egy kicsit más, azt hiszem.

Itt említeném meg először, hogy négy éve dolgozom az IKEA-ban dekoratőrként, így nem meglepő, hogy bútoraink legjava onnan származik, és hogy elég jól ismerem a kínálatatát is.

Praktikus ember lévén engedtem a funkciónak, és bár az ALGOT rendszerező nem olyan fancy, de annál okosabb és sokrétűbb, így vele és hű barátjával TRONES-sel (cipő tároló) rendezem be az előszobát, mert ez egyszer már bevált az előző lakásunkban.

Ami szerintem lényeges ilyen szűk helyeknél, az az ajtók nyílásának iránya. Sokan nem veszik figyelembe, hogy mennyi helyet vesz el, és sok bénázásnak ad színteret, ha befelé nyíló ajtó miatt ott topogunk összepréselődve, amíg az utolsó be nem jön, és becsukja maga mögött az ajtót, hogy végre levetkőzhessünk. Szóval a miénk biztosan kifelé fog nyílni, ez nem kérdés. Aztán itt van a szélesség. Sajnos esetünkben minimálisra redukálódik, ami az okosak szerint 110 cm. Persze ez csak a folyosó szélessége, emellett ott a tároló, ami jó ha van 60 cm mély, de nekünk csak 40 centink lesz (ezért is jó ez a szuper Algot -Trones mizéria).

Ettől függetlenül azt remélem, hogy vendégeink nem menekülnek el majd rögtön, hanem kényelmesen felakasztják táskájukat és beljebb jönnek :).algot.JPGtrones.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://pafranyproject.blog.hu/api/trackback/id/tr8911710261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása